Over mij

 

Hallo!

Mijn naam is Lotte van den Berg en ik rijd al van jongs af aan paard.

In mijn kindertijd ben ik begonnen op maneges, tot mijn eerste pony op stal kwam. Een eigenwijze New Forest pony, waarbij ik vaak harder moest werken dan hijzelf. Van hem heb ik alles mogen leren en samen zijn we tot de Z2-dressuur gekomen. Daarna volgde mijn eerste en huidige paard, die ik zelf heb opgeleid tot en met ZZ-Zwaar niveau. Ook heb ik een aantal jonge paarden opgeleid tot en met Z-niveau. Momenteel heb ik een 'puppypaard' op stal staan die alles nog helemaal moet leren, een mooie uitdaging.

Ik ben woonachtig in het noorden van de provincie Drenthe.

 

Achtergrond en opleidingen

Ik heb in 2016 mijn opleiding tot Fysiotherapeut afgerond bij de Hanzehogeschool Groningen en ik ben een tijdje werkzaam geweest als humaan fysiotherapeute in eerstelijnspraktijken. Tijdens deze periode heb ik veel ervaring kunnen opdoen op het gebied van het fysiek en mentaal functioneren van de mens, ook sportgerelateerd. Daarbij heb ik mij extra bezig gehouden met core-stability training, wat ook erg belangrijk is bij het uitoefenen van de paardensport. Tegenwoordig werk ik als fysiotherapeut in een huisartsenpraktijk in Roden (Dr.).

Als mooie combinatie tussen fysiotherapie en (sport)paarden heb ik in 2019 bij Aeres Barneveld de opleiding Sportmassage voor Paarden afgerond. Als sportmasseur voor paarden ben aangesloten bij de Vereniging Paarden Sportmasseurs NL (VPSN). 

Sinds 2020 ben ik gecertificeerd Equine Dry Needling therapeut volgens Methode Andrea Schachinger®.

Om het plaatje compleet te maken, geef ik sinds 2021 trainingen op de Flexchair® voor het verbeteren van de houding en zit van de ruiter en amazone en voor mensen met lage rugklachten.

 

Paardensport

Ook ben ik al een aantal jaren actief als KNHS-jurylid dressuur en mag ik pony- en paardencombinaties jureren van Bixie tot en met ZZ-Licht niveau. Dit doe ik met veel plezier! Ik wil graag op een positief opbouwende manier combinaties beoordelen en voorzien van tips en advies, zodat iedereen met plezier kan (blijven) paardrijden. Want dat is het belangrijkste, paardrijden moet vooral leuk zijn! 

 

Sinds 2019 ben ik gediplomeerd KNHS-instructeur wedstrijdsport dressuur (ORUN niveau 4), waarbij ik tot en met ZZ-Licht niveau combinaties mag begeleiden. Met name combinaties die in de wedstrijdsport dressuur deelnemen of dat op korte termijn willen gaan doen.

 

Bij het kopje 'Instructie' kunt u meer informatie vinden.