Instructie

 

Sinds 2019 ben ik gediplomeerd KNHS-instructeur wedstrijdsport dressuur (ORUN niveau 4), waarbij ik combinaties mag begeleiden tot en met ZZ-Licht niveau.

Wat vind ik belangrijk in het rijden?

Harmonie is erg belangrijk! Gelukkig wordt dit inmiddels door steeds meer mensen beaamd. Het paard moet met plezier voor je willen werken en jij moet met plezier met jouw paard willen en kunnen werken. Ik zie vaak dat van achteren naar voren blijven rijden voor veel combinaties moeilijk is of vergeten wordt. Dat er teveel aan de voorkant getrokken en geregeld wordt en te weinig gewoon 'gereden'. Hierdoor ontstaat er vaak spanning of miscommunicatie. 

Ik kan helpen hierin een zo goed mogelijke balans te vinden, door onder andere goed naar de gehele basis te kijken. De basis is alles! Een paard moet goed aan het been zijn, voordat je überhaupt aan moeilijke oefeningen gaat denken. Zo gebruik ik het hele 'Skala der Ausbildung' als rode draad.

Ook let ik goed op de houding en zit van de ruiter/amazone zelf. Want om jouw paard in balans te krijgen, moet je zelf ook in balans zijn. Vanuit mijn achtergrond als fysiotherapeute kan ik extra tips geven om jouw houding en zit te verbeteren.

 

Hoe ben ik zelf als instructeur?

Ik geef altijd op een positief opbouwende manier les. Ik ben doelgericht en pak door als dat nodig is.

Ik ben rustig en neem de tijd om dingen uit te leggen. Hoe rijd je een oefening en waarom? Hoe bereid je een wending of verruiming goed voor en hoe eindig je goed en netjes? Wat is de functie van het rijden van tempowisselingen? Wat train je eigenlijk met een schouderbinnenwaarts?

 

MOGELIJKHEDEN

Ik geef voornamelijk individuele instructie, dus 1-op-1, en ik maak gebruik van een instructieset. In overleg kan er ook met 2 combinaties tegelijk gereden worden. 

Het is niet noodzakelijk een eigen (wedstrijd-)paard of pony te hebben, je bent ook welkom met je verzorgpaard of bijrijdpaard die je graag wilt uitbrengen op wedstrijd of waarmee je thuis samen wilt groeien als combinatie.

Ik focus me dus vooral op combinaties die wedstrijden rijden of dit willen gaan doen, maar als hobbyruiter help ik je ook graag op weg. Vooral doelgericht aan de slag gaan, vind ik prettig.

 

Daarnaast is het ook mogelijk om coaching te krijgen op wedstrijd. Hierbij zal ik je helpen tijdens het losrijden, zodat je zo optimaal mogelijk je proeven kan rijden. Zeker als je nog wat onzeker bent over bepaalde onderdelen of als je nog niet zo goed weet hoe je (wedstrijd-)voorbereiding er uit moet zien. Door het gebruik van de instructieset zullen omstanders er geen hinder van ondervinden.

 

Momenteel heb ik ook mogelijkheid om bij mij aan huis te lessen (Zie 'Contact'). Er is voldoende parkeergelegenheid voor een trailercombinatie of een kleine paardenvrachtwagen.

De paardenbak is een mooie outdoor 20x40m (woud)zandbodem. Er is een outdoor poetsplaats aanwezig voor opzadelen, borstelen en dergelijke. In de zomerperiode is het (in overleg) mogelijk om op gras te trainen.

 

Voor de tarieven, zie:

 

Ik kom op locatie, waarbij er geen kilometervergoeding geldt binnen een straal van 15 km vanaf Peize. Daarbuiten geldt een tarief van €0,19 per km. Een afstand van meer dan 35 km (vanaf Peize) alleen in overleg.

Het is mogelijk om op één locatie meerdere combinaties achter elkaar instructie te geven.

In overleg is het ook mogelijk om clinics aan te vragen.