FlexChair® training

De Flexchair® is een stoel, zonder rug- of armleuning, die is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek.

 

Klik hieronder om een informatievideo over de Flexchair® te bekijken, waarbij duidelijk wordt wat de Flexchair® precies is, voor wie het geschikt is en wat u ermee kunt bereiken.

 

Het bijzondere aan de Flexchair® is het 2x 3D-systeem. Dit houdt in dat zowel onder de zitting als in de voet van de stoel een bewegend element is geplaatst, waardoor de stoel dus in verschillende richtingen te bewegen is als u erop gaat zitten. Hierdoor wordt een dynamische en actieve houding en zit gestimuleerd.

Deze meer natuurlijke manier van bewegen heeft veel positieve effecten, zoals:

- Verbetering van uw balans;

- Verbetering van de stabiliteit van uw rug en bekkengebied;

- Bewustwording van uw lichaamsgebruik en ademhaling;

- Meer motorische controle over uw spieren;

- Verbetering van de beweeglijkheid van uw rug, uw rug wordt soepeler.

 

De Flexchair® kan in combinatie met een sensor en een bewegingsprogramma gebruikt worden, de Flexchair RBT. Op een beeldscherm worden de bewegingen weergegeven, waardoor het oefenen ook visueel en leuk wordt. Door het doen van oefeningen op de Flexchair RBT worden snellere en betere resultaten bereikt.

Bron: Veldon.nl

 

De Flexchair® is geschikt voor iedereen en kan zowel preventief ingezet worden, als voor verbetering van (rug-)klachten.

 

Binnen de ruitersport kan de Flexchair® ook goed ingezet worden. Een paard wordt vooral aangestuurd door ons lichaamsgewicht. Als de ruiter/amazone zich niet goed bewust is van zijn/haar gewichtsverdeling op het paard, onvoldoende lichaamsbesef heeft of klachten heeft die optimaal rijden belemmeren, kan oefenen op de Flexchair® uitkomst bieden. Door het uitvoeren van bepaalde oefeningen op de Flexchair® worden uw balans en core-stability verbeterd, 2 hele belangrijke onderdelen bij het uitoefenen van de paardensport.

 

De Flexchair® wordt landelijk al veel gebruikt door fysiotherapeuten, ruiters en instructeurs.

 

Voor meer informatie:

 

Oefenen op de Flexchair®

Om te komen oefenen op de Flexchair RBT kunt u het beste contact opnemen via de mail, app of telefonisch.

Tijdens de eerste afspraak zult u kennismaken met het bewegen op de Flexchair® en wordt er een test gedaan om te zien hoe goed uw stabiliteit en controle over de spieren is, de zogeheten PAR-test.

Aansluitend doet u nog een paar aanvullende oefeningen en krijgt u advies en eventueel huiswerkoefeningen mee. In totaal duurt deze afspraak ongeveer 60 minuten.

 

Vervolgens kunt u, op afspraak, wekelijks komen oefenen op de Flexchair RBT. Dit duurt 30 minuten.

 

Na ongeveer 4 weken is er wederom een testmoment om te zien hoeveel verbetering er is van uw stabiliteit en spiercontrole. Na ongeveer 3 maanden doet u een eindtest.

 

Na aanmelding ontvangt u een brief met verdere informatie en instructies.

 

De oefenmomenten zijn individueel en vinden, onder mijn begeleiding als fysiotherapeut, plaats op de volgende locatie:

   Gezondheidscentrum "De Es"

   Huisartspraktijk D.J. van den Berg

   Meester Wijchgellaan 2F te Roden

 

Voorlopig kunt u alleen op de (gehele) maandag of op dinsdagochtend een afspraak maken.

 

Natuurlijk kunt u ook eenmalig een afspraak maken om kennis te maken met de Flexchair® of om een beeld te krijgen van hoe het er voor staat met uw stabiliteit! 

 

Hopelijk snel tot ziens!